Otto

Cornelis KalkhovenFotografie is mijn passie; ik ben er elke dag mee bezig. Met het fotograferen zelf, maar ook met beeldselectie en beeldbewerking. Ik speel met belichting, kleur en contrast, om zo het allermooiste beeld naar boven te kunnen halen. Ik gebruik de technieken die mijn vader tientallen jaren geleden al gebruikte, gecombineerd met de moderne mogelijkheden van nu.

Ik werk sinds 1999 als professioneel fotograaf en mijn digitale beeldbank is door de jaren heen uitgebreid tot zo’n 100.000 foto’s. Van landschappen in alle seizoenen tot het boerenleven in binnen- en buitenland. Van stadsimpressies en interieurs tot dieren, planten, groenten en fruit.

Zoals je misschien wel merkt: het ‘landleven’ is een onderwerp waar ik niet op uitgekeken raak. Dat heeft al van jongs af aan mijn belangstelling. De combinatie van natuur en bebouwing, de geschiedenis die daar vaak nog zo nauw verweven is met het moderne leven, de mensen en de gebruiken die ze hanteren. Ik ben er dan ook trots op dat ik mezelf sinds jaar en dag ‘huisfotograaf’ van het tijdschrift Landleven mag noemen.

In mijn arbeidershuisje op het weidse Groninger platteland, een oase van rust, werk ik net zolang, tot ik het allermooiste beeld heb gecreëerd.

En: ik zet mijn expertise op dit gebied natuurlijk ook graag in voor jou! Neem contact met me op voor een (zakelijke) fotoshoot op locatie of in de unieke portretstudio in Eppenhuizen. Heb je een andere fotografische uitdaging voor me? Ik hoor graag van je.