Boeken

Het in beeld brengen van verhalen, daar ligt mijn kracht. Dat doe ik met portretfotografie, maar ook voor tijdschriften. En voor boeken; mijn foto’s zijn te zien in deze boeken:

Man & Werkplaats (in samenwerking met Anja Lodder, 2020)

Cover Man en Werkplaats

Hét boek voor handige mannen die hun vrije uren doorbrengen in de werkplaats.

Het is een boek over mannen met hun eigen werkplaats. Het is een prachtig kijk- en leesboek. Er staan 30 mannen in met heel verschillende werkplaatsen en heel verschillende verhalen. Er wordt gesmeed en hout gedraaid, er wordt met leer en klei gewerkt. Maar er wordt ook een vliegtuig gebouwd en er worden auto’s en motoren in gerestaureerd. Er staat zelfs een man in die eigenhandig prachtige fietsen heeft gebouwd.

Foto’s: Otto Kalkhoven, geschreven door Anja Lodder. Het boek is uitgegeven door Splint Media.
Man en Werkplaats kost €23,50 (inclusief verzendkosten).

Softcover
Afmetingen: 24 x 30 cm
Bladzijde 168
ISBN: 9789493042063

Man & Werkplaats (in samenwerking met Thelma Egberts)

Boek Man en werkplaats, werkplaatsen, werkplaats, telma egberts, otto kalkhoven29 mannen over hun werkplaats, gereedschap en vakmanschap

Hét boek voor handige mannen die hun vrije uren doorbrengen in de werkplaats. Zagend, borend en sleutelend aan klokken, auto’s en kasten. Een boek vol verhalen over vakmanschap, gereedschap en mannen met twee rechterhanden.

Man en Werkplaats kost €23,80 (inclusief verzendkosten). Vanaf drie boeken is de prijs €19,95 per stuk.

Softcover/gelijmd
Afmetingen: 24 x 30 cm
Bladzijden: 164
ISBN: 9789082188004

Download de Flyer Man en werkplaats als pdf

Op verkenning door Het Hogeland

Op verkenning door Het HogelandOp 1 januari 2019 wonen schrijver Erik de Graaf en fotograaf Otto Kalkhoven ineens in de gemeente Het Hogeland. Zonder te verhuizen, want Het Hogeland is het resultaat van een gemeentelijke herindeling van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond. De nieuwe gemeente strekt zich uit van Lauwersoog tot aan de Eemshaven. En van het Wad tot bijna in de stad.

Een jaar lang verkenden de schrijver en de fotograaf het terrein. Ze volgden de grenzen van de nieuwe gemeente, fietsten langs akkers en weiden, voeren over de maren, waadden door de bragel en wandelden door de dorpen. In gesprekken over verleden, heden en toekomst verkenden ze het gebied van de nieuwe gemeente en gingen ze op zoek naar het karakter van Het Hogeland.

Op verkenning door Het Hogeland kost €24,95 (inclusief verzendkosten)

Hardcover
Afmetingen: 22 x 22 cm
Bladzijden: 128
ISBN: 978-90-821880-1-1

De pastorie te Warffum

De pastorie te WarffumIn 1972 koopt Mijnard Scheers – met zijn gezin – de grote Middeleeuwse pastorie, een steenhuis met latere uitbreidingen, in het Groningse Warffum. Hij is de eerste niet-geestelijke die zijn intrek in het gebouw neemt, na een bewonings¬geschiedenis van 700 jaar door pastoors en predikanten.

Bij de er op volgende restauratie van het gebouw wordt het Middeleeuwse deel van het complex bouw¬historisch onder¬zocht, waarbij verrassend veel, vaak nog gave, bouwonderdelen uit de Middeleeuwen, de Gotiek, de Renaissance en de 18e eeuw te voorschijn komen. Ze worden bij de restauratie betrokken en in het zicht gebracht. Zo wordt een beeld opgeworpen van de woonsituatie van de geestelijke leiders van de Warffumse dorpsgemeenschap sinds de Middeleeuwen.

De vondsten die in de afgelopen tientallen jaren door de eigenaar in het gebouw zijn gedaan worden in dit boek door hem beschreven en geïllustreerd met foto’s, die zijn echtgenote, Grietha Scheers – Bolhuis, in de loop van die jaren van alle ontdekkingen heeft gemaakt.

Ik maakte foto’s van het huis en de bijbehorende hof en van de gerestaureerde en in stijl gemeubileerde vertrekken van het gebouw, alsmede van het bijzondere gangenstelsel in de vorm van een Lotharings kruis en van het 17e eeuwse trappenhuis met spiltrap.

De pastorie te Warffum kost €44,50 (inclusief verzendkosten) en is in beperkte oplage beschikbaar.

Hardcover, luxe uitvoering met goudopdruk
Afmetingen: 24 x 31 cm
Bladzijden: 284
ISBN: 978-90-79742-19-6

Je kunt deze boeken via de webshop bestellen.